voetverzorging

U ziet er natuurlijk graag goed uit. De dagelijkse zorg voor uw uiterlijk vindt u heel gewoon. Maar hoe zit het met uw voeten? Wanneer krijgen die de aandacht die ze verdienen? Pas als de nagels pijnlijk zijn, het eelt branderig aanvoelt of de likdoorn steekt? Met een goede, regelmatige verzorging van uw voeten zijn deze problemen te voorkomen.

Voor wie?

Voor iedereen! Mannen en vrouwen die beroepshalve veel staan of lopen, diabetici, sporters, ouderen….
Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging.
Zeker voor mensen met specifieke voetklachten zoals eelt, likdoorn, eeltpit of nagelproblemen.
Wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook uw houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan.

Een basis voetverzorging bestaat uit:

Een medische pedicure bestaat uit:

Erkend lid van de Belgische unie van podologen en gespecialiseerde voetverzorgers – B.U.P.G.V.
Erkend lid Belgische vereniging voor gespecialiseerde voetverzorgers (beroepsvereniging)
Er is tussenkomst mogelijk van de mutualiteit, vraag naar de voorwaarden bij uw ziekenfonds.

DSC_1474

Voetreflexologie is één van de krachtigste natuurlijke therapieën om de stress en de spanningen van het moderne leven te bestrijden.  Het hormoonstelsel en immuniteitssysteem worden preventief versterkt en het brengt meer evenwicht in het lichamelijk, emotioneel en psychische energiesysteem.  Voetreflexologie is een holistische behandelingswijze van het gehele lichaam via reflexzones gelegen op de voeten. Holistisch betekent dat het lichaam bekeken wordt als een eenheid van lichaam en geest.  Binnen het domein van de reflexologie wordt reflex gebruikt in de zin van ‘reflectie’ of spiegel. Deze reflecties of reflexzones bevinden zich op de voetzolen, handpalmen, gelaat,… welke zich als kleine spiegels van het ganse organisme gedragen.

De reflexpunten staan via zenuwbanen in verbinding met organen, klieren, gewrichten en spieren. Door massage en druk op de reflexzones van de voet bevordert de energie doorstroming in de overeenkomstige organen en klieren van het lichaam.
De zenuwen worden op hun beurt aangezet om zich te ontspannen. voetreflexologie2Tenslotte zal het zelfgenezend vermogen van het lichaam geoptimaliseerd worden. Zo kunnen tal van aandoeningen zoals hoofdpijn, darmproblemen, spierpijnen, storing in het zenuwstelsel, stress, slapeloosheid,… verminderen en zelfs geheel verdwijnen.
Tijdens een behandeling worden de reflexen aan de boven-, onder- en zijkanten van de voeten gestimuleerd d.m.v. verschillende druk- en massagetechnieken en grepen. Deze worden uitgevoerd met duim, vingers en handen.
Na de behandeling is het belangrijk om voldoende water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen te verwijderen.
Voor de meeste mensen betekent een éénmalige behandeling reeds een opkikker. Om een optimaal resultaat te verkrijgen is het aangeraden de behandeling enkele malen te herhalen gedurende een bepaalde periode.
Belangrijk om weten is dat je niet ziek hoeft te zijn om baat te hebben van de behandeling. Voetreflexologie is immers een preventieve methode die je balans in evenwicht brengt en houdt.

Reflexologie is een complementaire (aanvullende) therapie en vervangt nooit de reguliere geneeskunde! Bij ernstige ziekte dient men steeds een arts te raadplegen en de voorgeschreven medicatie in te nemen.