Definitieve ontharing

Laserontharing met top-of-the-line diodelaser.

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat laser ontharing de meest effectieve methode is om ongewenste haren op een efficiënte, veilige en comfortabele manier te verwijderen. 

De behandeling duurt niet lang en vrijwel alle lichaamsdelen kunnen worden behandeld. 

De groeicyclus van het haar bestaat uit 3fases: de anagenen fase (haargroei), de catagene fase (regressieve fase) en de telogene fase (rustfase). De diodelaser energie is het meest actief op de haren welke in de groeifase zijn. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. De volgende laserbehandeling kan pas plaatsvinden als een nieuwe groep haren de groeifase hebben bereikt. daarom wordt tussen de laserbehandelingen bij voorkeur een tussentijd van 6 weken genomen. Gemiddeld zijn 5 tot 8 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.

Wij verwijderen permanent het overtollige lichaamshaar door gebruik te maken van top-of-the-line veilige laserapparatuur welke door artsen / professionals als absolute gouden standaard naar efficiëntie en veiligheid gezien wordt.

De behandeling wordt enkel door mensen met een medische / paramedische opleiding uitgevoerd.

Hoe werkt de diodelaser?

De laser produceert een hoog geconcentreerde puls van een bepaalde golflengte. De energie van het laserlicht wordt opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.

Om de opperhuid niet te beschadigen heeft de laser een gekoelde tip. Dit laat toe meer energie af te leveren zonder de opperhuid te beschadigen en beperkt de pijnprikkel zodat de behandeling zeer goed te verdragen is.
Ongeveer 1 à 2 weken na de behandeling gaan de haren loszitten en vallen uit.

Voorbereiding en nazorg:

Wanneer u een Diode laser behandeling ondergaat, zullen wij er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben wij ook uw medewerking nodig om de voor- en nazorginstructies op te volgen om tot zo’n optimaal mogelijk eindresultaat te komen.

 • Vanaf een week voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen meer gebruiken. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen. Bescherm de huid met een zonbescherming met een factor van ten minste 30.
 • Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling de haren niet meer bleken  en/of verwijderen met hars, Epilady of door middel van epileren. Scheren of knippen mag wel.
 • Op de dag van de behandeling het te behandelen gebied scheren.
 • Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkomt u eventuele schuring op de behandelde gebieden.
 • Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en  gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag..
 • Na de behandeling 48uur niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en/of sauna.  U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.
 • Zijn de oksels behandeld, gebruik dan de eerste 2 dagen geen deodorant.
 • Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen of littekens.
 • Na de behandeling kunt u meteen weer de dagelijkse activiteiten hervatten.
 • Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen vanzelf uit.
 • Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren of geknipt.  U mag niet harsen, epileren of een Epilady gebruiken


Je kan ten alle tijde een gratis testsessie aanvragen op 0479/96.73.61
DSC_1565