Definitieve ontharing

Laserontharing met 3 in 1 laser:

Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat laser ontharing de meest effectieve methode is om ongewenste haren op een efficiënte, veilige en comfortabele manier te verwijderen. 

De behandeling duurt niet lang en vrijwel alle lichaamsdelen kunnen worden behandeld. 

De groeicyclus van het haar bestaat uit 3fases: de anagenen fase (haargroei), de catagene fase (regressieve fase) en de telogene fase (rustfase). De diodelaser energie is het meest actief op de haren welke in de groeifase zijn. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te kunnen bereiken. De volgende laserbehandeling kan pas plaatsvinden als een nieuwe groep haren de groeifase hebben bereikt. daarom wordt tussen de laserbehandelingen bij voorkeur een tussentijd van 4 tot 8 weken genomen. Gemiddeld zijn 4 tot 7 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.

Hoe werkt de 3 in 1 laser?

De behandelkop van de laser wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energieflits, welke maar een fractie van een seconde duurt, richt zich op het pigment onderaan het haar. Per puls worden meerdere haartjes in een gebied bereikt. 

de hoge energiepuls wordt door melanine omgezet in warmte en de ontwikkelde warmte vernietigt onderhuids het haarzakje van waaruit het haar groeit. Zo wordt het haarzakje geëlimineerd. 

Omdat het pigment in het haar, dat verantwoordelijk is voor de haarkleur, de energie van de laser moet kunnen absorberen is de behandeling van zeer licht haar moeilijk en soms onmogelijk. 

De nieuwe 3 in 1 laser combineert de golflengtes 755nm (alexandrite), 808nm (diode) en 1064nm (yag) techniek, hierdoor kunnen bijna alle huidtypen, van zeer licht tot donker, zonder problemen behandeld worden.

Het ICE+ handstuk en het extra koelhandstuk zorgen voor een vrijwel pijnloze behandeling. 

Voorbereiding en nazorg:

Wanneer u een Diode laser behandeling ondergaat, zullen wij er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben wij ook uw medewerking nodig om de voor- en nazorginstructies op te volgen om tot zo’n optimaal mogelijk eindresultaat te komen.

 • Vanaf een week voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen meer gebruiken. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen. Bescherm de huid met een zonbescherming met een factor van ten minste 30.
 • Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling de haren niet meer bleken  en/of verwijderen met hars, Epilady of door middel van epileren. Voor de behandeling is het noodzakelijk dat de haareinden aanwezig zijn in de haarwortel. Scheren of knippen mag wel, evenals het gebruik van een ontharingscrème.
 • Twee dagen voor de behandeling het te behandelen gebied scheren of de haren knippen, tenzij door de behandelaar anders opgegeven.
 • Op de behandeldag het gebied dat onthaard moet worden vrij houden van make-up of andere cosmetica. Of vermeld dat u make-up heeft gebruikt.
 • Trek geen donkere lingerie aan (in verband met hoge mate van lichtabsorptie), maar witte lingerie.
 • Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkomt u eventuele schuring op de behandelde gebieden.
 • Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en  gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag.
 • De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het  onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig. Koude compressen koelen de huid en gaan het eventuele branderige gevoel tegen.
 • Na de behandeling 48uur niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en/of sauna.  U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.
 • Zijn de oksels behandeld, gebruik dan de eerste 2 dagen geen deodorant.
 • Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.
 • Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen of littekens.
 • Na de behandeling kunt u meteen weer de dagelijkse activiteiten hervatten.
 • Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen vanzelf uit.
 • Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren of geknipt. Het gebruik van ontharings- crème mag pas na twee weken. U mag niet harsen, epileren of een Epilady gebruiken.
 • Niet in de zon of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen gebruiken.  De huid moet zo veel als mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder  gelijkwaardige condities kan plaatsvinden.
 • Bij ontharen van de benen kan na de behandeling de huid eventueel gaan jeuken.  Als de huid tot rust is gekomen, kunt u hiervoor zeer voorzichtig een licht scrubmiddel gebruiken om de haarresten te verwijderen. Dit helpt tegen de eventuele jeuk. Nooit krabben!
 • Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/ gebruik van  zelfbruiningsmiddelen voor elke behandeling door aan de behandelaar.
 • Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zon op het behandelde gebied. Gebruik ook nu nog een sunblock met hoge beschermingsfac