MASSAGE

Een lichaamsmassage draait niet om het losmaken van een bepaalde gespannen zone of spiergroep in je lichaam, wel om het ontspannen van je lichaam in haar geheel en gedurende een beperkte tijd zoveel mogelijk stress uit je lichaam te drijven. Het is een volledig manuele massage met zuivere koudgeperste plantenoliën die we zelf in onze praktijk verrijken met essentiële oliën die ervoor zorgen dat zowel de spieren als de geest kunnen ontspannen. We masseren altijd met respect voor onze cliënt.

Je kan kiezen voor een rug massage of een volledige lichaamsmassage.

hotstoneWanneer je op zoek bent naar een ont-stressende en ontspannende massage, biedt een hotstone massage uitkomst. Deze massage is namelijk enorm populair vanwege haar vermogen om zowel lichaam als geest te kalmeren. Tijdens de hotstone massage worden er heerlijke oliën en warme, natuurlijke stenen gebruikt om de spieren te ontspannen, de bloedcirculatie te verbeteren en je algehele welzijn te bevorderen.  

De hotstone massage wordt al duizenden jaren toegepast. Tijdens de massage worden er platte, warme basaltstenen gebruikt die op specifieke punten van het lichaam worden geplaatst. Deze punten reguleren de energiestromen in je lichaam en met behulp van de massage met warme stenen wordt de balans tussen lichaam en geest weer hersteld. Naast ontspanning zorgt een hotstone massage ook voor de afvoer van gifstoffen en verlichting van verschillende lichamelijke klachten.

Een hot stone massage is ideaal wanneer je vermoeid bent. De massages variëren van 40 (enkel rug) tot 90 minuten (volledige lichaam) en zijn enorm rustgevend en ontspannend. Na een hot stone massage voel je je weer opgeladen en zit je lichaam vol nieuwe energie. Daarnaast helpt deze massage bij het verlichten van verschillende pijnen en kwaaltjes. Er is dus eigenlijk geen reden te bedenken waarom je de hot stone massage niet een keer zou moeten proberen!

zorgmassageEen zorgmassage is een zachte, veilige massage die aangepast is aan de noden van de cliënt.

De zachte massages bieden een diepgaande ontspanning en zijn daarom geschikt voor iedereen, ook voor mensen met een ernstige aandoening of in een palliatieve setting. In rust kunnen zieke mensen meer kracht ervaren wat hun behandeling dragelijker maakt en het herstel bevordert.

Zorgmassages zorgen voor meer levenskwaliteit. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zachte massages meerdere gezondheids-voordelen bieden. Klachten zoals pijn, angst, vermoeidheid, depressie en misselijkheid kunnen verminderen.

Een welkom geschenk tijdens een moeilijke periode.

Iedereen kan baat hebben bij een zorgmassage. De zachte massages zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor kanker-patiënten maar ze zijn ook geschikt bij veel andere pathologieën. De voorbeelden die we hier geven zijn niet limitatief.

Lichamelijke aandoeningen:

Psychische aandoeningen zoals:

Ouderen / bejaarden
De nood aan aanraking is vaak essentieel aanwezig bij ouderen / bejaarden.

Zorgmassage is ook geschikt bij kinderen.

Zorgmassage kan worden toegepast in alle fasen van het ziekteproces (tijdens een behandeling, bij herstel of in een palliatieve setting).

 
zorgmasssage_logo